ریچ استاکر 

ریچ استاکر به انگلیسی reach stacker  یا container handler دستگاهی است که از آن برای جا به جایی کانتینرهای پر و خالی در بنادر ، ترمینالهای کانتینری، انبارهای تخلیه و بارگیری و … استفاده می شود. ریچ استاکرها قابلیت حمل سریع کانتینر را در مسافت های کوتاه را داردند و می توانند تا 5 طبقه کانتینر را برروی هم بچینند همچنین دسترسی به ردیف دوم و سوم برای چیدن کانتینر و اسپریدر چرخشی آن باعث مزیت این دستگاه نسبت به لیفتراکهای سنگین و تاپ لیفت شده است.


ریچ استاکرها در ظرفیتهای 10 و 45 تن تولید و طراحی میشوند که رایج ترین آن 45 تن می باشد و ریچ های 10 تن تنها برای چیدن و جا به جایی کانتینر خالی کاربرد دارند.

از بزرگترین و معتبرترین سازنده های ریچ استاکر در دنیا  Kalmar- TEREX –KONECRANE-FANTUZZI-PPM-LINDE-CVS FERRARI-LIEBHER   را می توان نام برد.


در مقایسه با لیفتراک ها، ریچ استاکر به راحتی می تواند به ارتفاع های بالاتری در حمل کانتینرها دسترسی داشته باشد. این تجهیزات حمل و نقل، کارایی و سرعت عمل بالایی دارند.

سوخت ریچ استاکر از نوع دیزلی (مجهز به 6 سیلندر) است و می تواند بار را تا ارتفاع حدود 5 متری بالا ببرد.

 در هنگام کار با ریچ استاکر، همانند لیفتراک، اپراتور دستگاه باید مهارت کافی در این کار داشته باشد. حمل و جابه جایی کانتینرها، چه خالی باشند و چه پر، به دقت بالایی نیاز دارد؛ چه بسا کوچک ترین خطا و اشتباه در کار با ریچ استاکر، موجب حادثه در محل و در نهایت وارد شدن خسارت به دستگاه و کانتینر خواهد شد.


تاریخچه ریچ استاکر :

شرکت BELOTTI  ایتالیا از اولین تولید کنندگان دستگاههای حمل کانتینر در دنیاست و بهتر است بگوییم مخترع ریچ استاکر. این شرکت هم اکنون با نام تجاری  CVS-FERRARI  تولید می شود که تنها ریچ استاکر 46 تنی را در اختیار دارد با قابلیت چیدن 6 طبقه کانتینر

بهتراست بدانید که بیش از 90 درصد ریچ استاکرها با اجزا و قطعات مشابه ساخته میشوند…

استاکر

استاکرها را می توان از نظر ساختاری، شبیه به لیفتراک ها دانست با این تفاوت که امکانات و قابلیت های لیفتراک، بیشتر و همچنین ابعاد آن ها بسیار بزرگ تر است. استاکر، در دسته ماشین آلات انبارداری طبقه بندی می شود و بیشتر در فروشگاه ها، کارخانه های کوچک، انبارهای بزرگ و مواردی که بارهای حدود 3 تن باید جابه جا شوند مورد استفاده قرار می گیرد.

استاکرهادر واقع بالابرهایی با ابعاد کوچک هستند. یک دستگاه استاکر از دو شاخک، چنگال بزرگ، بدنه اصلی، اهرم و جایگاه اپراتور تشکیل شده است.

 

جک پالت دستی

با استفاده از جک پالت دستی می توانیم، اجسام سنگین را به راحتی بلند یا حرکت دهیم. جک پالت ها کمک بسزایی در جابجایی و انتقال کالاها دارد. جک پالت ها به گونه ای طراحی شده اند که جابجایی پالت ها راحت تر انجام شود.

بعضی از نام های شناخته شده جک پالت دستی :

  1.  پالتتراک
  2. پالت بر
  3.  پالت پمپ

لیفتراک

لیفتراکوسیله‌ای است که دو شاخک در جلوی خود دارد و از آن برای بالا و پایین بردن وسایل و همچنین جابه‌جاییآن‌ها استفاده می‌شود.

این ماشین دارای یک دکل، شاخک و الحاقیات است که با توجه به نوع فعالیت آن‌ها در انبار کردن بار، حمل‌ونقل و جابجایی طراحی و ساخته می‌شود.

کاربرد اصلی لیفتراک

استفاده از این وسیله در محل‌هایی که ساخت‌وساز بیشتر است کاربرد ویژه‌ای دارد زیرا این دستگاه به‌راحتیمی‌تواند مصالح و وسایل ساختمانی را بلند کرده و به هرجایی منتقل کند.

لیفتراک‌ها در انبارها به‌راحتی و در سطوح وسیع می‌توانند وسایل را جابه‌جا کنند.

یکی از مهم‌ترین قسمت‌های لیفتراک، موتور لیفتراک است که تأمین‌کننده قدرت و گشتاور لازم برای کارکرد لیفتراک هست. امروزه در لیفتراک‌ها از انواع مختلف سوخت برای به کار انداختن موتور آن استفاده می‌شود. دیزل، بنزین، گاز و بنزین و نیروی الکتریکی از مهم‌ترین آن‌های می‌باشند. سوخت این ماشین به محل مورد استفاده آن بستگی دارد که معمولاً برقی، فسیلی و یا گازی است.


دانلود جزوه های فوق تخصصی ماشین الات و تجهیزات بصورت رایگان در کانال تلگرام

گردآوری شده توسط مرتضی بهمنی